האם גברים, אשר קונים זרי פרחים עבור בנות זוגן, מבקשים להפגין יחסי חיבה שונים בהתאם לסוג של הזר אותם קנו? ניכר כי קיימים היבטים פסיכולוגיים וכלכליים לסוגיה זו.
מקדמת דנא, הענקת זרי פרחים נחשבה לדבר מקובל בחברה האנושית. כה מקובל, עד כי אי-מתן זרי פרחים לאירועים חשובים, גם בימינו, נחשב לזלזול ולדבר בלתי מוסכם על החברה. בעת העתיקה, למתנות בדמות פרחים הייתה חשיבות מדינית – יופיו של הזר סימל את עצמתה ואת יוקרתה של המדינה.
כיום, הענקת זרח פרחים לבנות הזוג נחשבת למפגן חיבה ראוי. כך לדוגמה, כיום לא רק קונים זרי פרחים פשוטים כמתנה, אלא גם מצרפים ברכות ססגוניות וכן תוספות שונות (כגון בלונים או שוקולדים) על מנת לרצות את בת הזוג במידה הרבה ביותר. חשיבה לפרטי פרטים אודות קומבינציות שונות של פרחים, תוך התמקדות בצבעים ובפרחים האהובים על בת הזוג, עשויים להיות ההבדל בין מתנה נחמדה לבין מתנה שתיזכר לתקופה ארוכה. היות ורבים אינם מבינים בתחום זה, ניכר כי בחנויות הפרחים עובדים בעלי מקצוע אשר מסייעים במתן הסברים ובהכוונת הלקוחות.
יוקרתו של זר הפרחים תלוי לעיתים באופי האירוע. כך למשל, ברור כי אנשי המעמד הנמוך לא יקנו זרי פרחים יקרים במיוחד עבור בנות הזוג, שכן בקרב אוכלוסייה זו קיימות עדיפויות שונות. אנשים אלה עסוקים יותר בהתמודדות עקבית עם צרכי הקיום הבסיסיים שלהם, ומתנות כמו פרחים נחשבות למותרות מיותרות. מהעבר השני, אנשי המעמד הגבוה אכן יצפו לקבל זר פרחים מושקע, עם כלל התוספות הרצויות, שכן אין הם מתחשבנים בנושאים אלה.
אין זה נכון לטעון כי יוקרתה של המתנה יימצא תמיד בקשר ישיר לכמות החיבה בין המעניק והמקבל. כך למשל, נהוג בפגישות עסקיות יוקרתיות, אשר המשתתפים בהם לא נפגשו מעולם, להעניק מתנות יקרות ערך. בדומה לכך, קיימים האנשים המבקשים ליצור מתנות מקוריות אשר אינם מתייחסות לפן החומרי. לכן, לעתים גברים המשקיעים מחשבה בזר הפרחים – יקשטו אותו בשלל תוספות (שאינן בהכרח יקרות) בעלות משמעות סמלית עבור בת הזוג.